Positie VBO plaatsing op Funda

uwpositieopfundameteenvbokantoor

informatie

Hoe zit het met de positie van uw woning advertentie op Funda?

NVM / VBO

Sinds de nieuwe website van Funda (versie november/december 2015) is er geen verschil meer tussen de plaatsing afhankelijk van het type kantoor. Voorheen werd er een alternatieve soortering laten zien. Voorbeeld: het was zo dat indien men soorteerde op prijs van hoog-laag men eerst alle NVM kantoren zag van hoog-laag, daarna alle VBO van hoog-laag, daarna VastgoedPro van hoog-laag en daarna van niet aangesloten makelaars van hoog-laag.

Dit is gezien vanuit de grootaandeelhouder Funda begrijpelijk (het voortrekken van NVM), echter gezien vanuit de doelgroep (huizenzoekers) die funda beoogt te bedienen onwenselijk. De huizenzoeker wil namelijk een soortering op prijs, van alle beschikbare woningen. En indien u in een plaats woont waar heel veel woningen te koop stonden, kon u ongemerkt interessante huizen over het hoofd zien. In plaatsen waar in totaal minder huizen werden aangeboden of waar de NVM minder actief was, was dit eigenlijk nooit een probleem, echter in de grote steden van Nederland ontstont een onwenselijke situatie.

Op moment van schrijven zijn er geen grote nieuwsberichten uit gegaan met eventuele kleine lettertjes. Er is aangegeven dat de standaard sortering beter moet aansluiten op de vraag van de consument. Als de consument een sortering op prijs wenst, dan geeft dit ook een sorteren op prijs, een volwaardige soortering op prijs, u ziet dan echt alle huizen onder elkaar, ongeacht NVM / VBO of niet aangesloten lid. Eigenlijk waarschijnlijk, zoals u altijd al had gedacht dat het zou werken. Beter laat dan nooit...

Op het moment dat u nog geen specifieke sortering heeft aangegeven zal er een "funda" soortering van toepassing zijn. Ongetwijfeld zal dit betekenen dat de woning met de meeste informatie, lees: die het meeste betaald aan marketing, bovenaan staat. Het toevoegen van een plattegrond, video of advertentie-label zal uw positie ten gunste komen. Dit was altijd al zo, dit zal waarschijnlijk versterkt worden. Dit is dan uiteraard de manier waarop Funda de inkomsten zal behouden. Want als iedereen plattegronden en een video gaat toevoegen en een advertentie-label, dan zullen al deze extra's de kas van Funda goed helpen.

Hoeveel slim is te betalen aan funda aan marketing? Dat kunt u het beste bespreken met uw makelaar. Wij zijn in ieder geval blij dat de voor consument onbegrijpelijke sortering nu eindelijk is opgelost. Hiermee is de klant beter geholpen en dat is een goede zaak. Uw advertentie is nu even goed zichtbaar bij een VBO kantoor, net zoals een NVM kantoor.

Want de rest zoals certificering, de eisen aan de kennis van zaken dat had VBO al op zeer hoog niveau staan! Heeft u vragen, of wilt u nu uw huis aanbieden via Makelaarshuis, wij helpen u graag verder.
funda.nl
Makelaar Oud-Beijerland


Waarom (anderen) kiezen voor Makelaarshuis - Maarten