Komen wonen in Oud-Beijerland

Komen wonen in Oud-Beijerland


Als u wilt gaan wonen in Oud-Beijerland, wilt u vast meer weten over de plaats en omgeving. Wellicht komt u uit een andere plaats of regio en bent u hier minder of niet bekend.

Op deze pagina probeer ik u wegwijs te maken. Mocht u meer willen weten, specifieke vragen hebben mag u altijd contact met mij opnemen via: maarten@makelaarshuis.nl

Mist er informatie of klopt er iets niet, dan hoor ik dat graag. Veel plezier en wellicht tot ziens.

Meer informatie over de makelaar.
Waarom (anderen) kiezen voor Makelaarshuis - MaartenWet en regelgeving mbt. kopen van een huis


Het minst leuke deel is de informatie die moet. Maar indien u een huis gaat kopen of huren in Oud-Beijerland, dan heeft u te maken met de vraag OF u dit MAG.

De gemeente mag/kan in bepaalde gevallen eisen stellen en u moet dan een huisvestingsvergunning aanvragen. Zonder vergunning mag u dan niet wonen. Dit is alleen van toepassing op de "goedkopere" huur en koophuizen.
Als indicatie: koopsom tot 217.500 k.k. of een huur tot de 650 euro. Voor exacte gegevens, neem contact op met de gemeente.
Bent u van plan om een huis te kopen in deze categorie, neem dit dan altijd op als ontbindende voorwaarde en controleer de vorige leveringsakte.


Meer informatie over de makelaar.Is Oud-Beijerland een stad of dorp


Oud-Beijerland is een groot dorp en zo voelt het ook. Er heerst een gemoedelijke sfeer waarbij de mensen open naar elkaar toe zijn en vaak vanuit familie of gelijke gezinssamenstelling contacten onderling zijn.

Met circa 24.000 inwoners is Oud-Beijerland te groot om iedereen te kennen en is er geen benauwde sfeer waarbij je elkaar moet kennen. Er is een grote mix van gezinnen die geboren en getogen zijn in Oud-Beijerland en aanwas van de grotere steden (onder meer vanuit Rotterdam) en vanuit de kleinere dorpen uit de Hoeksche Waard


Meer informatie over de makelaar.Hoofdstad Hoeksche waard


Oud-Beijerland heeft een centrumfunctie voor de Hoeksche Waard. Dit betekent dat het centrum relatief groot is. Er zijn veel winkels en de winkelcapaciteit is dan ook berekend op een groter aantal bezoekers dan alleen van Oud-Beijerland. Het is gezellig winkelen op de dijk of in de passage. Met een diversiteit van kleine unieke winkels en de bekendere grotere zaken zoals de blokker/hema.

Vanuit Oud-Beijerland is het centrum goed per fiets te bereiken vanuit alle wijken. Daarnaast is er een uitgebreide bus-lijn en voldoende parkeerplaatsen voor iedereen die met de auto komt. Parkeren in het centrum is betaald, maar zeker betaalbaar en ook mogelijk via Parkline (etc).

Meer informatie is te vinden op:
http://www.oudbeijerlandcentrum.nl

Ook zijn er diverse bedrijven te denken aan auto-garages, auto-(merk)dealers, woonzaken als Jysk, Leenbakker, meerdere supermarkten, bouwmarkten etc. Eigenlijk alle gemakken van een grote(re) stad.

Meer informatie over de makelaar.Scholen in Oud-Beijerland


Dat Oud-Beijerland een centrumfunctie heeft is zeker terug te zien in het scholenaanbod. Uw kind kan van klein tot aan de middelbare school hier worden voorzien. Na de peuterspeelzaal (www.spelenderwijshw.nl) is er een divers aanbod van basisscholen en middelbare scholen (voortgezet onderwijs t/m VWO) zowel openbaar als vanuit een geloofsovertuiging (Christelijke scholengemeenschap).

Voor meer informatie met locaties: http://www.scholenkaart.nl

Er is ook bijzonder onderwijs voor kinderen die meer aandacht nodig hebben zoals voor (hoog)begaafde kinderen, autistische kinderen of kinderen met leer- en/of gedragsproblemen.


Meer informatie over de makelaar.Gezelligheid en smaak


Als u op zoek bent naar disco's, grote theaters/bioscopen, dan bent u aangewezen op elders zoals Rotterdam aparte uitgaansgelegenheden verderop.

Bent u op zoek naar gezellig tafelen, eten of drinken, dan zijn er volop mogelijkheden. Met restaurants aan de haven of op de dijk, er is keuze voldoende. Van eenvoudig tot chique en voor elke portemonnaie is er een plek. Gezellig binnen of buiten op het terras.

Graag nodigen we u uit om eens lekker te komen tafelen. En met bed-breakfasts en een hotel is een overnachting ook zeker aan te raden. Mocht u Oud-Beijerland helemaal niet kennen, kunt u rustig een weekend blijven.


Meer informatie over de makelaar.Kinderen in de Hoeksche Waard


Heeft u kinderen, dan is de Oud-Beijerland een prettige locatie om op te groeien. Van het consultatiebureau tot middelbare school en voldoende om er op uit te gaan.

In de diverse wijken zijn speeltoestellen, mogelijkheden om te voetballen maar er is ook ondermeer:
• grote buiten speeltuin "speelvlucht" www.speelvlucht.nl
• kinderboerderij facebook pagina
• bibliotheek www.bibliotheekhoekschewaard.nl
• peuterbad buiten bij De oude tol
• kinderhoek bij bezoekerscentrum Hoekschewaards Landschap
• natuurgebied Klein profijt

De sportverenigingen hebben ook speciale jeugd afdelingen.Meer informatie over de makelaar.Sportverenigingen


Vrijetijdscentrum de Boogerd
• zwembad
• indoor Tennis
• squash
BOB basketballTafeltennisvereniging SORRYDVO volleybalverenigingTurnkringBowlsvereniging Oud-Beijerland
badminton

deze lijst is niet volledig...sport en spel voldoende


Meer informatie over de makelaar.Huren of kopen


Stel u wilt komen wonen in Oud-Beijerland, maar u kent de omgeving nog niet zo goed. Wat zijn dan de mogelijkheden?

Er zijn over het algemeen voldoende koopwoningen beschikbaar om een keuze uit te maken. Huurwoningen is een ander verhaal. Er is relatief weinig huur in de vrije sector, en de sociale huur is voornamelijk in handen van één partij: hw wonen. Huren onder de liberalisatiegrens (met huursubsidie) is zo goed als niet aanwezig in de vrije sector.

Wenst u een korte periode toch te huren, wellicht is een stacaravan op de camping een interessante mogelijkheid. U kunt hier tot een aantal maanden aaneengesloten huren. Voor kortere prioden is de bed-breakfast flexibel in afspraken. Uiteraard is er voor een weekend ook een overnachting mogelijk in het hotel, welke prachtig in het centrum ligt.

In enkele gevallen is het huren van een te koopstaande woning ook mogelijk. Echter vanwege de risico's en regelgeving waaronder stricte eisen aan de termijnen, zal niet elke verkoper dit zomaar aangaan.

De keuze zal heel situatie afhankelijk zijn. Laat u goed informeren zodat u voldoende mogelijkheden heeft.

Meer informatie over de makelaar.