Systeemplafonds - voordelen / nadelen - renoveren

Systeemplafonds


Komt u tegen in zowel oude als nieuwe woningen. Soms zijn ze gebruikt tijdens de renovatie van een woning, soms zijn ze doelmatig ingezet omdat ze bepaalde voordelen en mogelijkheden bieden.

Op deze pagina informeren wij u over de (on)mogelijkheden. Heeft u aanvullingen of tips, dan kunt u contact opnemen met Maarten

Deze tekst is mede opgesteld door:
Marco systeemplafonds
Een systeemplafond is een plafond die een toegankelijke ruimte tussen het bestaand plafond en de bovenliggende vloer creëert, door middel van systeemplafondplaten, systeemplafondprofielen en een ophangsysteem.
Er zijn verschillende kantafwerkingen naast het reguliere vlakke inleg plafondpaneel, zoals afwerkingen voor verdiepte en verdekte bevestigingen. De bevestigingen voor systeemplafonden kunnen een gevoel/sfeer creëren binnen de gewenste ruimte door met diepte, kleur en (on)zichtbare ophangsystemen te werken. De panelen worden meestal in rasters gelegd.
Het enige echte nadeel van een systeemplafond is echter het 'bedrijfsachtig' gevoel die (standaard vaak) uitgestraald wordt, hierdoor wordt er weinig gebruik gemaakt van systeemplafonden binnen particuliere woningen. Ook omdat men vaak niet weet wat er allemaal mogelijk is.

De voordelen van zo een plafond is dat er bij vuil of schade een plaat makkelijk vervangen kan worden, en er kan op een snelle wijze projectverlichting aangelegd gemonteerd worden. Ook een voordeel is de grote keuze in afwerking en kleur.
Makkelijk te renoveren door middel van platen vervangen en het bestaande ophangsysteem intact houden. Dit hoeft geen uren/dagen te gaan duren voordat de renovatie compleet is omdat de systeemplafondplaten en -profielen makkelijk vervangbaar zijn.
Een leverancier die 'meer' kan dan alleen een standaard plafond is:

Marvo Systeemplafonds b.v.
Stephensonstraat 21 B
7903 AS Hoogeveen
Telefoon: 0528 - 277 490
Fax: 0528 - 232 794
Marvosysteemplafonds.nl
Email: info@systeemplafond.nl