Uw huis verkopen - zonder haast

oudbeijerlandverkopenzonderhaast

informatie

Informatie: U wilt uw huis verkopen, maar heeft geen haast

In sommige situaties kan het voorkomen dat u wel wilt verhuizen naar een nieuwe woon situatie, maar geen haast heeft. Een vooruitziende blik, maar hoe moet u die invullen? Liefst met niet al te veel kosten ?

Soms: niet doen

In bepaalde gevallen kan het gewoon beter zijn nu niet te verkopen. Als u tenslotte toch geen haast heeft, waarom dan tijdens slechte omstandigheden iets aanbieden als het niet nodig is. Een slimme timing kan veel teleurstelling en ergernissen voorkomen.

Wel doen:

Leg het voor aan een plaatselijke makelaar. In veel gevallen een makelaar een eerlijke inschatting maken. En praten kost niets.

Wat hoor ik vaak: "proberen"

We hoeven niet te laag aan te bieden, zakken kan altijd en de verkoop mag niet te veel kosten. Lees verder wat dit kan betekenen en hoe u hier mee om kunt gaan.

Nadelen van: "proberen"

Omdat ik vaak hoor dat het niet te veel mag kosten, wordt er gekozen voor een "goedkope" oplossing waar u veel zelf moet (kunnen) doen. De prijs komt (als het goed is) overeen met de geleverde diensten, wat niet helpt om het "proberen" om te zetten in een geslaagde verkoop. Daarnaast zal een potentiële koper altijd een "mislukte" verkoop kunnen inzetten om tijdens de onderhandelingen uiteindelijk minder te gaan bieden. Want tenslotte, er was toch niet iemand anders. Ook al zit er een half jaar of een jaar tussen, makelaars en gevorderde consumenten zullen dit altijd terug kunnen zien, lang leve het internet. En dat is vervelend, wanneer u het huis op een moment wel echt wilt (of moet) verkopen.

Wanneer in ieder geval niet?

Mijn persoonlijke advies is het volgende. Zet het huis niet te koop indien u:
• geen realistische vraagprijs kunt hanteren.
- een consument koopt echt niet zomaar een huis welke te duur is, bespaar u en anderen een hoop tijd (nog los van kosten) en voorkom problemen bij een "echte" verkoop

• zet uw huis niet te koop, indien er in de straat (of in een kleine regio) veel vergelijkbare huizen te koop staan
- hoe meer huizen te koop staan, hoe slechter dit is voor uw waarde en uw onderhandelingspositie. Maak afspraken met uw makelaar, maak uw huis helemaal verkoop klaar en ga 100% voor de verkoop wanneer het een gunstig moment is.

Oplossing:

Op gelijke wijze als dat ik mensen financieel gunstig kan helpen diens "huizen onder water staan" te verkopen kan ik dat ook bij mensen die hun huis willen verkopen, maar geen haast hebben. Ik spreek niet van "proberen" want ik verwacht wel 100% inzet. Maar verkoop over langere termijn, dat is bespreekbaar en is onderdeel van de verkoop.

Hoe verder:

Maak een afspraak via: maarten@makelaarshuis.nl - 06-12300064

Concreet:
- alleen huizen in Oud-Beijerland (waar er niet veel in de straat te koop staan)
- die een realistische verkoop prijs willen hanteren
- zich (praktisch) wel willen inzetten voor de verkoop

Aanbod:
- een verkoop plan die bij uw persoonlijke situatie aansluit
- u heeft de gemakken van een makelaar en hoeft niet alles alleen te doen
- financieel gunstig, voordelig voor de in verkoopname

Meer informatie over de makelaar.