De verkoopmakelaar van Oud-Beijerland

oudbeijerlandverkoopmakelaar

informatie

Waar moet uw verkoopmakelaar Oud-Beijerland aan voldoen?


Wat kunt u van hem of haar verwachten?

Iedereen kan toch zijn huis verkopen? Iedereen mag zich "makelaar" noemen? En wat maakt dan de makelaar van Makelaarshuis anders?

Misschien is het goed je af te vragen waarom deze makelaar? Zit er wel verschil tussen? En met wie doet u zaken? Met een kantoornaam, weet u exact wie uw huis verkoopt?

Voor anderen kan ik niet praten, maar ik weet van mijzelf dat ik de belangen van mijn klant goed kan behartigen. Dat ik nooit met mijn tarieven hoef te stunten, want u betaald nooit te veel. Maar waarom zou u mij geloven?

Misschien is een korte profielschets, achtergrond (ervaring) wel op zijn plaats.

Met een echte verkoop (sales) achtergrond in zowel consumenten verkoop (retail) als zakelijk (business-to-business) zit het kunnen verkopen als het ware in het bloed. Winst maximaliseren is soms noodzakelijk en anders is het gewoon leuk. Soms door efficiënt te investeren (woning verkoop klaar maken) of anders te presenteren. Altijd op zoek naar unieke verkoop argumenten zodat andere zaken ineens ondergeschikt zijn. Alleen dan is komt uw product, maakt uw huis indruk bij de koper.

Maar verkopers zijn er zat in deze wereld.

En aangezien het geen pakje boter op de marktkraam is, moet nu de boodschap nog overkomen. Want een 'harde' verkoop is niet (meer) mogelijk. De koper wordt altijd beschermt en kan altijd binnen de bedenktijd nog 'nee' zeggen. Dus de uitdaging is dat de koper zelf zo snel mogelijk de woning wil kopen. Want als deze verliefd, emotioneel betrokken raakt, dan loopt het eigenlijk altijd wel goed. Maar hoe doe je dat ? Gelukkig zijn er veel communicatie technieken, anderen zouden het "beïnvloeden" noemen, die het mogelijk maken een gesprek zo te sturen dat het maximaal haalbare er uit komt. Niets is leuker dan een gesprek zo kunnen sturen dat alle neuzen de juiste kant op staan. De koper begeleiden naar een "ja" gaat zowel telefonisch en vooral tijdens de bezichtiging.

De jarenlange ervaring

binnen het vastgoed als zijnde VvE-beheerder en administrateur helpen zeker in deze. Zowel op het bouwkundige vlak als op het gebied van van communicatie.

Zelf ben ik voorstander van plaatselijke kennis. Hierom werk ik bij voorkeur alleen in Oud-Beijerland, omdat ik zelf ook in Oud-Beijerland (Zoomwijck) woon. Naast specifieke sociale activiteiten (onder meer vrijwilligerswerk) ben je gewoon meer betrokken in de wijk/plaats en de ontwikkelingen. Omdat het altijd "lokaal" is, is een afspraak makkelijk en snel gemaakt. Ook buiten 'kantoor'tijden, want als het in de buurt is, is even langsfietsen makkelijk en snel. Wanneer er een formulier ingevuld moet worden, of als er nieuwe foto's gemaakt kunnen worden dan regelen we dat snel. En om gewoon bij te praten, in contact te blijven. Geen makelaar ver weg, maar juist om de hoek heeft vele voordelen.

Daarnaast ben ik dol op juridische zaken. De permanente bijscholing is niet altijd interessant, maar omdat de rechtspraak nooit stil staat, is dit onderdeel eigenlijk altijd wel leuk. Dit komt weer ten goede bij het opstellen van de koopcontracten. Waar ik wel een afschuw aan heb, zijn wurgcontracten. De binding met je klant mag nooit komen vanwege het contract. Hierom hou ik het simpel en transparant en geen kosten bij opzeggen etc etc. Waarom niet, omdat ik dat soort overeenkomsten zelf niet kan waarderen. Dan staat niet de klant, maar het contract voorop, en dat past niet bij mij. Bij mij staat de klant voorop.

Dit zijn enkele fundamenten waarom ik doe wat ik doe. Geen dure kantoren en auto's, maar een goede eerlijke betaalbare dienstverlening. Gewoon een vaste prijs, voor de verkoop van uw huis.

Meer weten?

Maak vrijblijvend een afspraak. Overdag, of in de avonduren (bijvoorbeeld om 20:00).

Maarten Chen
T: 06-12300064
@: maarten@makelaarshuis.nl

*alleen voor Oud-Beijerland

Op zoek naar een aankoopmakelaar in Oud-Beijerland? klik dan hier
Meer weten over Makelaarshuis Oud-Beijerland? klik dan hier
Algemene informatie over makelaar worden - registraties/certificeringen etc