Makelaar Oud Beijerland • Doe het zelf (als makelaarsland) -> Aankoopmakelaar

oudbeijerlandaankoopmakelaarsland-doehetzelf

informatie

Waarom een aankoop makelaar aan te bevelen is bij doe-het-zelf verkopers


Tegenwoordig is het niet geheel meer automatisch dat er een (volledige dienstverlening) verkoopmakelaar wordt ingeschakeld. Persoonlijk vind ik dat een gevolg van de eigen verantwoordelijkheid van de makelaars. Ik snap wel dat wanneer je niet goed de meerwaarde kan uitleggen, mensen gaan naar doe het zelf formulers als:

Makelaarsland
Zelf verkopen
Makelaar Oud-Beijerland

Waneer u een huis gaat kopen, kunt u er in ieder geval zeker van zijn dat een partij is die opkomt voor de belangen van de verkoper. Is er een verkopende makelaar (ook een online dienst), dan zal er kennis van zaken zijn m.b.t. juridische clausules etc. Wees hier als koper van bewust.

Nu het volgende: Welke categorie mensen gaan in zee met een DIY (Do It Yourself) makelaar? Want in de meeste gevallen is er van te voren echt wel contact geweest met een 'reguliere' makelaar. Maar alsnog wordt er gekozen voor een doe-het-zelf formule. De praktijk leert dat mensen die:

• minder snel compromissen willen sluiten het zelf willen doen (iets om rekening mee te houden bij de onderhandeling)
• een dusdanige vraagprijs willen, dat een reguliere makelaar het niet wil verkopen (betaal als koper niet te veel)
• het altijd zelf beter weten of denken te kunnen (fijne onderhandeling gewenst)

Uiteraard kan het ook zijn dat de verkoper echt geen ruimte heeft voor de courtage van de makelaar. Maar ook dan wees er op bedacht dat u als koper niet opdraait voor het verlies van de vorige/huidige eigenaar.

Mijn ervaring is dat plaatselijke makelaars vaak wel een regeling hebben voor mensen die financiëel echt het courtage niet kunnen betalen met een aangepaste dienstverlening. Want in mijn ogen, heb je dan de beste resultaten.

Maar koopt u van een doe-het-zelf formule, wees u dan bewust er van dat u wordt rondgeleid door een iemand met mogelijk minder juridische kennis en die selectief het huis kan laten zien. Mijn advies, als u serieus een huis wilt gaan kopen, neem dan altijd een (onafhankelijk) bekwaam persoon mee bij de tweede bezichtiging en de onderhandeling/contractafsluiting. Mede omdat u waarschijnlijk te maken heeft met een bijzondere verkoper of bijzondere verkoopsituatie.

Vragen / meer weten?

Belt u dan 06-12300064 of mailt u met maarten@makelaarshuis.nl

Meer informatie en links kunt u vinden op: Oud-Beijerland, plaatselijke makelaar.
Aankoopmakelaar Oud-Beijerland : volledige dienstverlening of deeldienst
Gratis Waardebepaling in Oud-Beijerland