De aankoopmakelaar van Oud-Beijerland.

oudbeijerlandaankoopmakelaar

informatie

Waar moet uw aankoopmakelaar Oud-Beijerland aan voldoen?

Wat is een aankoopmakelaar? Wat kunt u hiervan verwachten?

Laten we beginnen met: over het algemeen bespaart de aankoopmakelaar u geld. In ieder geval komt deze op voor uw belangen, want u kunt er van op aan dat de verkoopmakelaar de belangen behartigt van de ... verkoper.

Ga direct naar de kosten:
+ volledige dienstverlening
+ aankoopmakelaar losse deeldiensten

Er is geen vaste omschrijving van wat een aankoopmakelaar doet, anders dan dat deze de koper helpt. De exacte taken? Dat gaat in overleg. De nadelen hiervan zijn dat je goed van te voren moet afspreken wat je doet, voor welke vergoeding. De voordelen zijn dat je altijd een dienstverlening op maat kan doen. Vaak ik er ook een "standaard pakket"/"volledige dienstverlening mogelijk.

Tips:
• bespreek open wat de wensen zijn
• de vergoeding is onderdeel van het gesprek en mag nooit een verrassing zijn
• kies een makelaar die lokaal bekend is
• bekijk de kostenstructuur, vaste prijs of met toeslag/percentage aankoopsom

Het aankopen van een eerste of tweede huis is niet zomaar een aankoop. Het zal u wellicht verbazen hoe vaak men spijt heeft achteraf geen aankoopmakelaar te hebben gehad. Hoe komt dat? Omdat sommige mensen denken dat dit heel "duur" is, veel geld kost of gewoon niet weet wat de functie is van een aankoopmakelaar ? En laten we eerlijk zijn, in een ideale situatie soms ook niet nodig is. Als u exact weet wat u wilt (en dit moet achteraf ook nog kloppen), het huis dat u koopt is perfect, er zijn bouwtechnisch geen verrassingen, u weet precies hoe het traject van een aankoop loopt en juridisch zijn er geen problemen en uw prijs en voorwaarden zijn perfect. In deze situatie heeft u zeker geen aankoopmakelaar nodig.

Echter:
- weet u niet precies welk huis u wilt of waar in de wijk?
- minder bekent bent met de voor/nadelen van de bouwstijlen/bouwjaren?
- vind u het aankopen van een huis spannend?
- bent u niet volledig bekend met het privaatrecht en publiekrecht?
- de juridische koopcontracten/voorwaarden?
- heeft u belangen die goed moeten worden verwoord of worden vastgelegd?
- wilt u iemand die onpartijdig u door het hele proces heen helpt?
- voor/nadelen kan afwegen en onderhandelen over de prijs?

Herkent u een van deze punten? Dan zou een aankoopmakelaar een goede keuze kunnen zijn. Uiteraard kunt u ook een familielid of andere bekende vragen om u bij te staan. Maar het prettigste is wel als deze dan bekend is met de situatie, het huidige recht en niet te emotioneel betrokken.

Wat kost een aankoopmakelaar ?
Veel minder dan men vaak denkt.

Prijsinformatie:
+ volledige dienstverlening
+ aankoopmakelaar losse deeldiensten

U kunt namelijk heel eenvoudig een deeldienst afspreken. De aankoopmakelaar alleen gebruiken om een aantal woningen te selecteren. Of u kunt deze alleen inschakelen voor het nalopen van het contract om te kijken of hier nog eenzijdige afspraken in staan. Of alleen gebruiken voor een advies welk bod u zou moeten doen, of alleen inschakelen voor de onderhandelingen. Iemand die meekijkt naar de mogelijkheden van een huis. Niet alleen hoe het er nu uit ziet, maar ook wat het kan worden. En afhankelijk van de complexiteit kan het zijn dat u slechts 250 of 500 euro hoeft te betalen. En hiervoor krijgt u heel veel rust en ondersteuning. U betaald relatief weinig en kan toch gebruik maken van de ervaring en kennis van een volledig gecertificeerde makelaar.

Stel u wenst een volledige dienstverlening. Dan betaald u tijdelijk slechts 1689 euro*. Hiervoor heeft u iemand die u door het hele proces heen helpt, alle voorwaarden (boete clausules) in de gaten houd, controleert of de oplevering wel is conform afspraak is, ook de akte van de notaris controleren... En uiteraard de onderhandelingen voert. En het financiële voordeel dat u hiermee kunt behalen, kan het veelvoudige zijn van de kosten. In andere woorden, een aankoopmakelaar verdient zich (meestal) heel snel terug. Reden: De makelaar heeft toegang tot vergelijkbare transacties en kent de markt.

Ondanks dat ik gezien mijn sales-achtergrond gezien wordt als een echte verkoopmakelaar, worden juist mijn communicatieve vaardigheden (moeilijke zaken eenvoudig kunnen uitleggen) juist gewaardeerd als aankoopmakelaar. De lokale bekendheid in Oud-Beijerland en juridische kennis zijn perfect voor een goede begeleiding. En met de eenvoudige stelling: de klant staat voorop, kom je heel ver.

Meer weten?
Maak vrijblijvend een afspraak. Overdag, of bijvoorbeeld om 20:00.
Maarten Chen
T: 06-12300064
@: maarten@makelaarshuis.nl

*prijs is alleen voor huizen aan te kopen in Oud-Beijerland. Het betreft een tijdelijk tarief, normaal kost de aankoopbegeleiding €2500 inclusief btw.Op zoek naar een verkoopmakelaar in Oud-Beijerland? klik dan hier
Meer weten over Makelaarshuis Oud-Beijerland? klik dan hier