Waarom (anderen) kiezen voor Maarten van Makelaarshuis

oudbeijerland-waaromanderenkiezenvoor-maarten-bij-makelaarshuis

informatie

Waarom kiezen (andere) voor Maarten bij Makelaarshuis?


Praktische ervaring:
Mensen die met mij gewerkt hebben zullen herkennen dat een huis verkopen meer is dan een tekst zetten op internet. Er komt altijd iets bij kijken, iets wat de persoonlijke aandacht behoeft. Dat het werkelijk uitmaakt of je bereikbaar bent, op die momenten wanneer het nodig is. En het is heel fijn dat wanneer u, mijn klant, ergens mee zit, dat er altijd de mogelijkheid is om contact op te bellen of zelfs even af te spreken. Niets is vervelender dan te moeten wachten... En in het onderhandelingsproces kan de juiste begeleiding zorgen voor betere resultaten. Zowel in prijs, als in prestatie (levertermijn, voorwaarden en de gun factor).

Mensen weten dat ik geen duur kantoorpand heb, hoeven ze dan ook niet voor te betalen. Belangrijker is dat e-mail respons is snel, WhatsApp is aanwezig en contracten worden volledig doorgenomen met koper en verkoper, zonder vertraging. Gevolg, alles loopt soepel. Mijn klanten weten niet beter...

de klanten kiezen ieder om hun eigen reden, maar grofweg zijn er een paar algemene categoriën

• De warme klanten kennen Maarten persoonlijk en weten hoe hij werkt. Zij weten hoeveel geld er wordt gestoken in bijscholing, hoeveel aandacht er aan alle dossiers besteed. Het vertrouwen wat er in de jaren is opgebouwd, geeft dat opdrachten eigenlijk altijd gegund worden. Zij gunnen het Maarten en weten tegelijkertijd dat alles goed wordt afgehandeld. Mond op mond reclame doet het heel goed.

• De lauwe klanten kennen Maarten een beetje. Wellicht van andere activiteiten of werkzaamheden door hem uitgevoerd. Deze zullen herkennen dat werkzaamheden, wat het ook is, altijd met aandacht worden uitgevoerd. Wellicht kennen deze ook meerdere makelaars uit de omgeving. De eerlijkheid en openheid in de persoon maakt het logisch om ten minste te vragen of Maarten het huis in verkoop wil nemen. Er wordt altijd een "formeel" intage gesprek gehouden. Omdat ze weten dat Maarten een betrouwbare partner is, komt vaak de prijs als positieve verrassing en geeft dat tezamen voldoende reden om het huis juist bij Maarten in de verkoop te plaatsen.

• De koude klanten kennen Maarten in eerste instantie niet. In de huidige werkomgeving Oud-Beijerland is dit een vrij grote groep. De ervaring leert dat je al met 1 - 0 achterstaat zodra je actief moet gaan zoeken (googlen) naar een makelaar. Want het is zo makkelijk om voor de meest bekende makelaar te gaan. Inmiddels weten diverse verkopers Makelaarshuis wel te vinden, echter komen ze er nu vaak net te laat achter, dan is de opdracht reeds elders gegund. Omdat er vaak dan al (grote) kosten zijn betaald, laat men de opdracht dan elders lopen.

Omdat de koude markt het moet doen met feiten en algemene informatie, is deze vaak verbaasd over uitgebreide uitleg, persoonlijke aandacht en de gunstige prijs die er voor ligt. Kiezen op prijs, is voor mij als makelaar de minste reden. Echter in de koude markt speelt dit een grote grol. Als de uitleg en het verhaal goed overkomt, speelt de factor prijs een grote rol en ervaart men pas later hoe goed het is gegaan. Dat een verkoop "gewoon" goed is gegaan. En dat alle zaken op orde waren. Maar soms zegt een klant: Ben toch gewoon gek als ik kies voor de bekendste makelaar uit de regio als ik daardoor duizend(en) euro's meer moet betalen.... die zijn er ook, daar speelt prijs de voornaamste rol.

Wat ook uw keuze mag zijn, als ik een advies mag geven:
• sta goed stil bij de keuze van de makelaar, het gaat om (relatief) veel geld.
• hier valt vaak goed geld mee te verdienen. Niet alleen in courtage, maar ook in dienstverlening, aanvullende kosten.
• vraag altijd een gesprek aan van te voren. Een gesprek dan wel waardebepaling kost u niets.

Elke keuze is goed, welke makelaar u ook kiest, als het maar een bewuste keuze is. Inmiddels heb ik te veel mensen gesproken welke achteraf graag een andere keuze hadden gemaakt en dat is zonde. Want ik vind dat elke klant tevreden moet zijn en ja dat kan! Want als je de mogelijkheden van te voren goed bespreekt, waardebepaling, prijs, verwachtingen, dan zijn er geen verrassingen en als je dan alle werkzaamheden goed uitvoert loopt het (bijna) altijd zoals verspeld.

Meer weten:
makelaar Oud-Beijerland
vast bedrag courtage
waardebepaling (zonder kosten)
verkoopmakelaar Oud-Beijerland

tags: herkenning - persoonlijke aandacht - opluchting - frisse blik - plan van aanpak - oprecht - voordelig - doelgericht - professioneel - veel kennis - goed bereikbaar - alles kan - mogelijkheden